005.jpg

Заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан ПАК під час щопонеділкової апаратної наради доручив управлінню «Інспекція з благоустрою міста Суми» та департаменту інфраструктури міста подбати про облаштування спеціальних місць для складування сухої рослинності, аби попередити її спалювання.

Доповідаючи про ситуацію, що склалась в обласному центрі зі спалюванням сухостою та листя та про заходи, які вживаються, аби попередити цей процес, начальник управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Руслан ГОЛОПЬРОВ повідомив, що фахівці підпорядкованого йому структурного підрозділу постійно проводять роз’яснювальну роботу серед населення щодо заборони спалювання листя та сухостою, системно відбуваються з даного питання брифінги та ефіри на телебаченні та радіо. Окрім того, на сумчан, які спалюють рослинні відходи, фахівці управління складають адмінпротоколи, усього таких виписали вже дев’ять.

«Але, на нажаль, містяни як спалювали, так і спалюють сухе листя, не зважаючи на негативний вплив цього процесу. Тому найближчим часом ми плануємо проведення наради з головами квартальних комітетів, аби вони також долучались до роз’яснювальної роботи з населенням, бо ж найчастіше спалюють суху рослинність саме у приватному секторі і у вечірній час», – повідомив Руслан Голопьоров.

Заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан Пак також наголосив, що управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» спільно з департаментом інфраструктури міста повинно подбати про те, щоб людям було куди зносити суху рослинність – облаштувати для цього спеціальні місця.

На це Руслан Голопьоров повідомив, що у разі необхідності вивезення великої кількості сухою, що утворилась, голови квартальних комітетів можуть звертатись до департаменту інфраструктури міста.