002.jpg

Очільник Сум Олександр ЛИСЕНКО наполягає на посиленні роз’яснювальної роботи щодо можливості використання містянами «теплих кредитів».

Відповідне завдання від міського голови під час щопонеділкової апаратної наради отримав в. о. директора департаменту інфраструктури міста Віктор ПАВЛЕНКО.

«Розповідайте людям, що «теплі кредити» – це чудова можливість відремонтувати житло за доступними цінами. Якщо ж сумчани активно створюватимуть ОСББ, то їм взагалі потрібно буде зібрати лише 30% від необхідної суми, на решту 70% можна взяти «теплий кредит», відсотки за яким погашатимуться з міського бюджету», – наголосив Олександр Лисенко.

В. о. директора департаменту інфраструктури міста доповів, що минулого тижня відбувся навчальний семінар «Багатоквартирний будинок: основи енергоефективності та можливість використання жителями «теплих кредитів».

Під час заходу голів ОСББ проінформували про необхідність проведення в багатоквартирних будинках енергоефективних заходів, про можливість та умови кредитування на поточний рік відповідно до програми «теплих кредитів».

Також про початок дії державної програми з відшкодування частини суми кредитів на придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів, встановлених в приватних будинках проінформовано і голови квартальних комітетів.

Проте роботу з населенням продовжуватимуть.

Що ж до фінансування на поточний рік, то Віктор Павленко повідомив, що Верховна Рада України виділила 400 млн гривень.