001.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час апаратної наради поцікавився ремонтом доріг по вул. Брянська, вул. Соколина, вул. Хвойна.

Як повідомив директор КП «Шляхрембуд» Олександр ВЕГЕРА, дорога по вул. Соколина включена до списку проведення середнього ремонту, дорогу по вул. Хвойна – до поточного ремонту, а що стосується вул. Брянська, там необхідно провести капітальний ремонт, тому що наразі вона практично непроїзна. Втім на її ремонт потрібне додаткове фінансування.

Оскільки питання фінансування капітального ремонту дороги по вул. Брянська не вирішено, міський голова залишив дане доручення на контролі. Також Олександр Лисенко запропонував зробити бетонну дорогу по вул. Хвойна, пригадавши позитивний приклад, як торік разом із підприємцями зробили бетонну дорогу по вул. Івана Піддубного. Тож керівництво КП «Шляхрембуд» має опрацювати дане питання і надати пропозиції щодо будівництва в місті бетонних доріг, зокрема в приватному секторі.

Заразом міський голова нагадав керівнику комунального підприємства про ще одне доручення – збирати гранвідсів, який можна буде використовувати повторно.

На що Олександр Вегера доповів, що техніка КП «Шляхрембуд» вже протягом трьох тижнів збирає гранвідсів з сумських доріг. На сьогоднішній день в центральній частині міста зібрано 40%. Шляховики працюють і вдень, і вночі. Роботи тривають.

Крім того під час апаратної наради міський голова Олександр Лисенко звернувся до начальника управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталія ШИЛОВА з питанням щодо встановлення на в’їздах у місто вагів для зважування вантажного транспорту.

За словами Віталія Шилова, дане питання опрацьовано, прораховані чотири вагові комплекси для зважування транспорту, які можуть бути встановлені на дорогах міста. Вартість одного вагового комплекса складає близько 1,4 –1,5 млн гривень.

«Наразі направлені листи-звернення до планово-бюджетної комісії з питанням виділення коштів на закупівлю вагових комплексів. Коли виділять кошти, купимо вагові комплекси, – сказав посадовець. – Залишилось визначитись з балансоутримувачем від структурного підрозділу міської ради. З управлінням Укртрансбезпеки у Сумській області опрацювали це питання, вони нададуть своїх представників, які допомагатимуть виконувати дані роботи».

Очільник обласного центру залишив дане питання на контролі.