0010.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради, розглядаючи питання опалювального сезону, наголосив на особливому контролі температури подачі теплоносія сумчанам попри похолодання на вулиці.

«Гідрометцентр прогнозує зниження температур на 2-3 С° вдень і на 10 С° вночі. У нас під час зниження температури повітря сумчани самостійно роблять регулювання теплоносія у своїх будинках. А подібні дії в опалювальний період мешканцями заборонене, – сказав очільник Сум. – Тому звертаю увагу керівників теплопостачальних організацій на те, щоб це відбувалось контрольовано. І щоб ви допомагали містянам тримати температурний режим в будинках на належному рівні, відповідно до нормативів».

Як повідомила заступник директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія ПОКУТНЯ, всі споживачі з опаленням. Температурні й гідравлічні режими витримуються. Надія Покутня додала, що бувають такі випадки, коли містяни проводять самостійне регулювання теплоносія, тож працівники ТОВ «Сумитеплоенерго» виходять на місце і проводять відповідну роз’яснювальну роботу. Інші питання, що виникають, вирішуються разом із обслуговуючими організаціями в робочому порядку.

Керівник Дирекції «Котельня Північного промвузла» Микола ЖОВТОБРЮХ зазначив, що в зоні обслуговування Котельні, всі споживачі також з опаленням. Скарг на гаряче водопостачання або опалення не надходило. Також він доповів, що на грудень КППВ забезпечена обсягами природнього газу у необхідній кількості. Договори з НАК «Нафтогаз України» заключено, тож очікують, що на січень Котельня буде з лімітами.

Разом з тим, Олександр Лисенко запитав у підлеглих, чи сформований реєстр проблемних будинків, мешканці яких звертаються з одними і тими ж скаргами.

На що директор департаменту інфраструктури міста Григорій ЯРЕМЕНКО поінформував, що перелік будинків є, й кожного тижня цей перелік доповнюється після нових скарг, які надходять до відділу «Служба 15-80». Наразі це питання ще й опрацьовують спільно з обслуговуючими організаціями, залучають мешканців. Повністю списки будинків сформують до 21 грудня й нададуть профільному заступнику міського голови Олександру ЖУРБІ.