002.jpg

Відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів спільно з адміністраціями ринків опрацював питання виділення пільгових місць для сільгоспвиробників.

Дану роботу здійснили з метою ліквідації стихійної торгівлі на вулицях міста.

Виходячи із можливостей підприємств виділені пільгові місця на наступних ринках: Зарічне споживче товариство (безоплатні місця пільговим категоріям громадян): по вул. Інтернаціоналістів, 21 (10 місць), по вул. СКД, 38А (10 місць), по вул. Привокзальній, 2/1 (п’ять місць); ТОВ «Курський ринок» (безоплатні місця для сільгоспвиробників) (40 місць).

За інформацією ТОВ «Центральний ринок м. Суми», на території ринку налічується 138 вільних місць для торгівлі продовольчими товарами (123 місця на «Галереї ринку» та 15 місць на території «Селянського ринку»).

З часу введення в експлуатацію другої частини «Селянського ринку» в ній розташували 212 місць для сільгоспвиробників.

На території дільниці «Селянського ринку» діють пільгові тарифи для людей похилого віку у розмірі 2 грн. за один погонний метр.

Крім того, відповідно до рішення виконавчого комітету від 12 липня 2017 року № 349 «Про заходи щодо недопущення на території міста Суми торгівлі з рук у невстановлених місцях», працює комісія з моніторингу стихійної торгівлі на території міста, до складу якої входять представники Сумського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області, Сумського відділу поліції ГУ Національної поліції у Сумській області, Сумської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» та відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Сумської міської ради.

Представниками комісії проводиться інформаційна, консультативна робота серед населення та суб’єктів господарювання в частині роз’яснення вимог нормативно-правових актів України щодо заборони торгівлі з рук у невстановлених місцях та дотримання встановлених нормативних вимог реалізації продукції на території міста.

На даний час проводяться рейди щодо ліквідації стихійної торгівлі в районі ринку Зарічного споживчого товариства по вул. Інтернаціоналістів («Берізки») та ТОВ «Курський ринок».