Надрукувати
Перегляди: 3146

Під час чергової сесії міськради депутати ввели заборону на продаж алкоголю у нічний час.

Згідно з ухваленим рішенням, відтепер вводиться заборона продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території міста суб’єктам господарювання (крім закладів ресторанного господарства) щодня з 22:00 до 7:00.

Депутати зобов'язали відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів провести інформаційно-роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання (крім закладів ресторанного господарства), які здійснюють продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території Сум про вимоги та необхідність виконання цього рішення.

Начальник відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олег ДУБИЦЬКИЙ повідомив, що наразі по місту налічується 362 об’єкти роздрібної торгівлі алкогольними напоями, але з них здійснюють торгівлю в нічний час 22 об’єкти.

Введена сьогодні міською радою заборона на продаж алкогольних напоїв стосується всіх об’єктів роздрібної торгівлі алкогольними напоями, окрім закладів ресторанного господарства. Щодо автозаправних станцій, то вони теж підпадають під заборону, якщо не мають ліцензії на продаж алкоголю на розлив.

Контроль за виконанням даного рішення будуть здійснювати Сумський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області, Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області, Головне управління Державної фіскальної служби у Сумській області.

Разом із тим Олег Дубицький зазначив, що раніше міська рада ухвалювала подібне рішення, але тоді були випадки його оскарження, оскільки на той момент орган місцевого самоврядування не мав права забороняти продаж алкогольних напоїв. На сьогодні внесені зміни до законодавчих актів, які надають органам місцевого самоврядування повноваження встановлювати обмеження на реалізацію алкогольних напоїв у визначений час доби.