001.jpg

У Сумах стартував відкритий архітектурний конкурс на визначення кращої проектної пропозиції із комплексної реконструкції забудови та благоустрою площі Театральна.

Про умови його проведення та про те, якою може постати після реконструкції одна з головних площ міста сьогодні під час брифінгу розповіли міський голова Олександр ЛИСЕНКО та начальник управління архітектури та містобудування Андрій КРИВЦОВ.

За словами очільника міста, зважаючи на стан Театральної площі, вирішили спочатку замінювати підземні комунікації, а вже потім приступати до робіт з благоустрою. Коли зайшла мова про другу частину комплексної реконструкції забудови та благоустрою площі Театральна, то вирішили провести відкритий конкурс на визначення кращої проектної пропозиції, оскільки мова йде про основну частину.

«Мова йде про ту частину Театральної площі, де нині розташовуються чаші фонтанів, які свого часу додавали ошатності та блиску одному із улюблених місць відпочинку городян. Тому до реконструкції цього простору потрібно підійти з особливою увагою. Важливо обрати ту ідею, яка б відображала сприйняття Театральної площі, відповідала сучасними архітектурним вимогам, а головне приваблювала сумчан та гостей міста», – сказав Олександр Лисенко.

Оскільки провести реконструкцію Театральної площі планують протягом наступного року, то міський голова також висловив побажання щодо того, аби автори конкурсних пропозицій розробляли їх, виходячи з реальних фінансових можливостей міського бюджету.

Андрій Кривцов додав, що ті, хто виявить бажання взяти участь у відкритому конкурсі, мають чудову нагоду проявити свій хист. Адже мова йде про площу, що знаходиться в історичній частині міста, поруч розташовані пам’ятки архітектури, які також впливають на вирішення архітектурно-просторової композиції даної площі. Долучитись до участі у конкурсі можуть не лише сумські архітектори, але й фахівці в цій сфері із інших міст України.

Збір конкурсних пропозицій триватиме до 14 грудня.

Детальніше про умови конкурсу