001.jpg

Місто готово вступати в опалювальний сезон.

Про це розповіли під час брифінгу заступник міського голови Олександр ЖУРБА і заступник директора департаменту «Енергозбут» ТОВ «Сумитеплоенерго» Вікторія ВРУБЛЕВСЬКА.

За словами Олександра Журби, наразі житловий фонд міста готовий до опалювального періоду на 92%.

«Ті 8%, які залишилися, також найближчим часом будуть готові вступити в опалювальний період. Дане питання ми контролюємо», – зазначив посадовець.

Щодо будинків, де ще не видали акти готовності, то це ті, де наразі тривають капітальні ремонти будинків. Цьогоріч на ремонтні роботи (покрівлі, вікна, інженерні мережі) виділено з міського бюджету понад 35 млн гривень.

У будинкам, які обслуговує ТОВ «Сумитеплоенерго» акти виконаних робіт видані по 100%, ліміти на газ надавач послуг отримав. По будинках, зони обслуговування Дирекції «Котельня Північного Промвузла» – роботи тривають.

«У Дирекції «Котельня Північного Промвузла» в зв’язку з фінансовою ситуацією, що склалася на ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання», є ряд складнощів в отриманні лімітів на газ, але це питання повністю на контролі у міського голови», – додав Олександр Журба.

Щодо готовності до зимового періоду житлових будинків, що мають централізоване опалення і де вже створені ОСББ, вони підтягнулись і наразі 90% отримали акти готовності. Відповідні роботи ще тривають, і знаходяться на завершальному етапі.

Що лікувальних закладів, то вони 100% готові приймати тепло. А ось по дев’яти закладах освіти (п’ять шкіл та чотири дитячі садочки), роботи тривають, це пов’язано зі встановленням індивідуальних теплових пунктів.

Відповідаючи на питання журналістів щодо початку включення опалення у Сумах, заступник міського голови зазначив, що наступного тижня заплановано провести засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де вирішуватимуть питання пуску тепла у школах, дитячих садках і лікарнях. У разі невідповідності температури у приміщеннях санітарним нормам, керівники цих закладів можуть письмово звертатись до надавачів тепла з проханням розпочати опалювальний сезон завчасно.

«Завершені всі роботи на теплових мережах, що дає можливість надати теплоносій до будь-якого споживача. Тож керівник будь-якого закладу, який має бажання ввімкнути опалення в своїй установі чи організації нехай звертається з відповідним листом і протягом однієї доби подаємо теплоносій до закладу», – сказала заступник директора департаменту «Енергозбут» ТОВ «Сумитеплоенерго» Вікторія Врублевська.

Нині такою можливістю скористались керівників деяких соціально-гуманітарної галузі обласного підпорядкування.

Щодо житлового фонду, повідомив Олександр Журба, стежитимуть за середньодобовою температурою. У разі, якщо протягом трьох днів вона триматиметься на рівні 8°С, пустять тепло одразу.