005.jpg

Під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО поцікався у підлеглих кількісними показниками виданих актів готовності до опалювального сезону 2018-2019 років.

Як повідомив директор департаменту інфраструктури міста Григорій ЯРЕМЕНКО, всього у місті 975 будинків, з них 469 – готові до опалювального періоду, тобто мають підписані акти готовності, що складає 48%.

«Крім того, у нас залишилося 13 будинків, що потребують ремонту системи опалення. Наразі у цих будинках проводять капітальні ремонти. І до 1 жовтня роботи мають завершити – такі зобов’язання брали на себе підприємства, що виконують там капремонти. Департамент інфраструктури міста цей процес контролює щоденно, – додав Григорій Яременко. – Минулого тижня була проведена чергова нарада підприємств підрядників, які проводять ремонти у цих 13 будинках, де наголошували, що всі роботи мають бути закінчені до початку опалювального сезону».

Заступник директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія ПОКУТНЯ поінформувала, що обслуговуючі організації готують житловий фонд міста до запуску тепла у відповідності до графіків, згідно з якими до 1 жовтня всім повинні отримати акти готовності до опалювального сезону.

За її словами, наразі краще за всіх справляється КП «Сумитеплоенергоцентраль» і ПРБП «Рембуд», підтягнулися КК «ДомКомСуми» і ТОВ «КК «Сумитехнобудсервіс». Вони мають від 80 до 100% виконаних робіт.

Надія Покутня акцентувала увагу на тому, що склалася проблемна ситуація з будинками, де створені ОСББ, а саме з 53 будинків, які співпрацюють з ТОВ «Сумитеплоенерго», акт готовності виданий тільки по одному будинку.

Говорячи про готовність до осінньо-зимового періоду будинків, що мають централізоване опалення і де вже створені ОСББ, Григорій Яременко зазначив, що таких будинків 160, з них 84 будинки, які заключили договори з обслуговуючими організаціями – 39 актів підписані (46%), а по 76 будинкам, де самі обслуговуються, тільки шість актів підписані (8%).

Тож міський голова Олександр Лисенко зазначив, що хоча відповідна робота у цьому напрямку триває, графіки складено, робота виконується, але не так інтенсивно, як потрібно. А відтак, закликав керівників обслуговуючих організацій міста включитися у роботу активніше. Та доручив директору департаменту інфраструктури міста зібрати до кінця тижня відповідну нараду з головами ОСББ і ще раз пояснити що входить до їх обов’язків при підготовці до опалювального сезону.

«Ви маєте провести широку інформаційно-роз’яснювальну роботу і ще раз наголосити, що голови ОСББ повинні, а що не повинні робити за законом, готуючись до запуску тепла, – звернувся керманич міста до Григорія Яременка. – Також треба скласти відповідний алгоритм згідно з чинним законодавством у житлово-комунальній сфері, як люди самі можуть управляти своїми будинками. Та чим ми, як міська влада, можемо допомогти. Потрібно повідомити всіх, довести таку інформацію до людей і особливо, голів ОСББ».