007.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час апаратної наради наголосив на тому, що керівники продовольчих ринків у Сумах повинні дбати про зовнішній вигляд таких об’єктів і про те, аби всі сільгоспвиробники, які бажають торгувати власною продукцією, були забезпечені торговельними місцями.

«Вони повинні виявляти ініціативу і дбати про те, щоб був лад на ринках, а люди, які бажають торгувати, повинні роботи це в належних умовах – в спеціально відведених для цього місцях. Ми можемо вийти з ініціативою і облаштувати все так, як бачимо це ми. Але краще, якщо це буде ініціатива самих підприємців, адже вони краще знають, щоб вони хотіли бачити і в яких умовах працювати», – сказав міський голова.

На це начальник відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олег ДУБИЦЬКИЙ доповів, що протягом вересня поточного року на Центральному ринку Сум вже заплановано введення в експлуатацію другої частини селянського ринку, де розташують 212 стаціонарних місць для сільгоспвиробників. Також у разі необхідності можливе встановлення додаткових торгівельних місць для сільгоспвиробників на території селянського ринку між стаціонарними місцями.

Разом із тим, на території селянського ринку діють пільгові тарифи для людей похилого віку у розмірі 2 грн. за один погонний метр.