0012.jpg

На цьому під час щопонеділкової апаратної наради, звертаючись до представників правоохоронних органів, наголосив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Очільник обласного центру заслухав інформацію від начальника сектору Сумського відділу ГУНП в Сумській області Олександра ДІДУСЯ щодо стану підліткової злочинності на території міста. Представник поліції розповів, що ситуація у місті контрольована. Проте міський голова зазначив, що роботу в цьому напрямку варто продовжувати, тож Олександр Лисенко звернувся з проханням збільшити інформаційно-роз’яснювальні заходи саме серед дітей.

Як повідомив начальник сектору Сумського відділу ГУНП в Сумській області, протягом 2018 року неповнолітніми було скоєно 32 кримінальних правопорушення, відносно неповнолітніх – 26 правопорушень. У порівнянні з відповідним періодом 2017 року, кількість злочинів вчинених неповнолітніми, завдяки роботі поліції, знизилася на 58%.

За даними правоохоронців злочинних підліткових угрупувань у Сумах не виявлено.

«Якщо говорити про організовані «збори» молоді, то на теперішній час таких фактів немає», – сказав Олександр Дідусь.

Принагідно він закликав сумчан, яким відомі такі факти повідомити поліцію.

Разом з тим, міський голова запропонував впровадити у Сумах проект «Мапа добрих прав».

«Це буде відповідний реєстр добрих справ, які роблять сумчани за власним бажанням та ініціативою для міста, – відмітив Олександр Лисенко. – Погодьтеся, нам слід виховувати молоде покоління сумчан у дусі «добрих справ», щоб потім не були потрібні заходи з перевиховання дітей та відповідні спеціалізовані заклади».