003.jpg

Загалом на обліку у департаменті соціального захисту населення станом на 1 липня обліковувалась 991 багатодітна родина.

У структурному підрозділі інформують, що в них виховувалось 3230 дітей, в тому числі: 60 родин, де виховується п’ять і більше дітей.

Із загальної кількості соціальною допомогою скористались 326 малозабезпечених сімей (32,9%), допомогою на дітей одиноким матерям – 88 жінок (8,9%), допомогою при народженні дитини – 83 жінки (8,4%). Крім того, 50% знижкою плати за користування комунальними послугами охоплено 189 багатодітних сімей, безоплатним проїздом користуються 704 дитини з багатодітних сімей, безоплатним одержанням ліків за рецептами – чотири дитини.

Протягом І півріччя поточного року встановлено статус «багатодітна сім’я» вперше 55 сім’ям, видано 69 посвідчень батьків багатодітних сімей та 183 - дитини з багатодітної сім’ї.

З метою стимулювання дітей з багатодітних сімей до здобуття ними вищої освіти до Програми «Місто Суми – територія добра та милосердя» на 2018 рік включено видатки міського бюджету на виплату одноразової матеріальної допомоги дітям з багатодітної сім’ї, які в 2018 році вступлять до вищих навчальних закладів.

Вищевказана допомога надається одноразово дітям з багатодітних сімей, що в 2018 році вступили до вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації та на момент зарахування на навчання були зареєстровані в Сумах, у розмірі одного прожиткового мінімуму встановленого законодавством на 1 січня 2018 року на одну особу відповідних основних соціальних і демографічних груп населення.

Для одержання матеріальної допомоги повнолітня особа або законний представник неповнолітньої дитини в період з 01 вересня до 01 грудня 2018 року надають до департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради відповідну заяву, в якій зазначаються реквізити рахунку в уповноваженому банку, на який перераховується допомога, та надають письмову згоду на збір та обробку інформації про персональні дані, які необхідні для призначення матеріальної допомоги.

До заяви додаються: копія паспорта повнолітньої особи або дитини та її законного представника, копія реєстраційного номеру облікової картки платника податків (крім осіб, які мають відмітку у паспорті про відмову від прийняття такого номера) повнолітньої особи або дитини та її законного представника, довідка про склад сім'ї, документи, які підтверджують зарахування на навчання дитини до вищого навчального закладу, копія посвідчення дитини з багатодітної сім'ї.

Прийом документів з питання виплати матеріальної допомоги, видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї проводиться за адресою: м. Суми, вул. Харківська, буд. 35, каб. 214, понеділок – четвер з 8:00 – 17:15, п’ятниця з 8:00 – 16:00, перерва з 12:00 до 13:00, телефон для довідок: 60-45-24.