001.jpg

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє про стан ринку праці Сум протягом січня-липня поточного року.

За наданою інформацією, упродовж січня-липня 2018 року у Сумському міському центрі зайнятості статус безробітного отримала 2861 особа. За цей період за сприяння державної служби зайнятості працевлаштовано 1230 осіб, з яких 37% – молодь у віці до 35 років. Крім того, 354 особи проходили профнавчання, брали участь у громадських роботах та роботах тимчасового характеру.

На кінець липня поточного року на обліку залишався 2284 безробітних, з них понад 60% – це жінки. Водночас, у базі вакансій налічувалося 1198 вільних робочих місць. Кожна четверта вакансія передбачалася для кваліфікованих робітників з інструментом, кожна шоста – для робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного обладнання та машин, кожна восьма – для найпростіших професій, кожна дев’ята – для працівників сфери торгівлі та послуг, або для фахівців.

Допомогу по безробіттю у липні отримували 1873 сумчан. Середній розмір допомоги становив 2896 грн. проти 2443 грн. у липні минулого року.