Надрукувати
Перегляди: 1457

Минулого тижня в рамках реалізації проекту «Підвищення енергоефективності в освітніх закладах м. Суми» розпочався енергетичний аудит школи № 20.

Відповідно до робочого плану енергоаудит будівлі школи розпочався з обстеження приміщень старого та нового корпусів школи. Фахівці проінспектували дах, підвальні приміщеня, класні кімнати, системи вентиляції та опалення, аварійні виходи, вікна, кухню, підсобні та інші приміщення.

Для здійснення аналізу співробітники навчального закладу надали всю необхідну документацію, яка дозволить не тільки знайти причини понаднормових витрат енергоресурсів та порушень параметрів мікроклімату будівлі школи, але й виявити потенціал економії грошових витрат на комунальні послуги.

Згідно з технічним завданням та умовами договору вже через місяць енергоаудитор повинен надати проект технічного звіту про енергетичний аудит школи № 20.

Нагадаємо, Проект «Підвищення енергоефективності в освітніх закладах м. Суми» реалізується у рамках другої фази Програми Європейського Союзу «Угода мерів – Демонстраційні Проекти 2». Термін виконання – 2018-2020 роки. Вартість проекту – 1 635,3 тис. євро, з яких грант від Європейського Союзу складає 1 144,7 тис. євро, а кошти міського бюджету – 490,6 тис. євро.

Цілями Проекту є зменшення споживання енергоресурсів будівлями трьох сумських шкіл № 9, № 7, № 20, що забезпечить скорочення викидів CO2, а також підвищення рівня комфорту під час перебування учнів і персоналу в приміщеннях шкіл.