003.jpg

Упродовж семи місяців поточного року податкові надходження від платників податків Сум, Сумського, Білопільського та Краснопільського районів склали 1 мільярд 354 мільйона гривень.

Як повідомляють у Державній податковій інспекції у м. Сумах, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума надходжень збільшилася на 284 млн грн. або на 27%.

Основне місце у надходженнях займає податок на доходи фізичних осіб. Цього року з офіційних доходів громадяни сплатили 942 млн грн. податку, що на 225,2 млн грн. (або на 31,4%) більше, ніж торік.

Податкові надходження від платників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування склали 145,7 млн грн. Це на 26,3 млн грн. (або на 22%) більше показника попереднього року.

У січні – липні землевласники та землекористувачі перерахували до бюджетів 171 млн грн. плати за землю. Надходження від роздрібної торгівлі алкоголем і тютюновими виробами збагатили бюджетний кошик на 45,5 млн грн., а від податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, упродовж цього року надійшло до бюджету 8,4 млн гривень.