0012.jpg

Понад 27 тисяч сумчан уже підписали декларації з лікарями двох Центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив заступник міського голови Максим ГАЛИЦЬКИЙ. Разом із в. о. начальника відділу охорони здоров’я Юрієм ПРЯДКО та директорами Центрів первинної медико-санітарної допомоги № 1 та № 2 Володимиром КОТКОВИМ та Ганною ІВЖЕНКО посадовець розповів про те, як продовжують впроваджувати медичну реформу в місті.

Максим Галицький зазначив: «Попри те, що з самого початку ми були дещо в нерівних умовах у порівнянні з іншими містами України, бо ж мали тільки один Центр первинної медико-санітарної допомоги, ми подолали ці труднощі. І нині активно працюємо над тим, аби кожен сумчанин мав можливість укласти договір з тим лікарем, з яким вважає за потрібне».

Аби ж медичні заклади не мали технічних проблем із реєстрацією городян в електронній системі охорони здоров'я eHealth, з міського бюджету виділи 6,5 млн гривень. Їх спрямували на оснащення лікувальних закладів необхідним технічним обладнанням.

Як повідомив Юрій Прядко, наразі завершені майже всі тендерні процедури по закупівлях і невдовзі технічне обладнання з’явиться в медичних закладах.

За словами заступника міського голови, наразі з лікарями Центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 декларації підписали 25456 сумчан, з лікарями Центру первинної медико-санітарної допомоги № 2 – 1632.

Принагідно Максим Галицький зауважив, що останнім часом містяни більш активно укладають договори з лікарями. На сьогодні ця цифра сягнула близько 10% від загальної кількості населення міста. У Центрі первинної медико-санітарної допомоги № 1, повідомив Володимир Котков, процес підписання декларацій пацієнтів із лікарями продовжується.

Його колега Ганна Івженко наголосила на тому, що попри запізнілий старт кампанії «Обери свого лікаря», роботу налагодили швидко, і лікарі їхнього Центру теж поступово набирають пацієнтів. Триває і просвітницька робота серед населення.

Зокрема, на центральних вулицях міста найближчої п’ятниці по обіді влаштують флеш-моб, метою якого є інформувати містян про необхідність підписання декларації з лікарем.