001.jpg

Під час щотижневої апаратної наради очільник Сум Олександр ЛИСЕНКО закликав керівників структурних підрозділів міської ради активніше долучатися до проектної діяльності, зокрема до реалізації ініціатив, над якими працює відділ «Проектний офіс».

За словами керманича міста, майбутнє громади саме за втіленням у життя таких проектів, як «Поліклініка без черг», «Контакт-центр 15-80» та інших.

«Ми знаємо, що сумчани позитивно оцінили пілотний проект «Поліклініка без черг». Тож система має бути впроваджена в медичних закладах міста, як перший крок до втілення інформаційних технологій в лікарнях різного профілю», - зауважив Олександр Лисенко.

Про проекти, які нині втілюються в життя, звітувала начальник відділу «Проектний офіс» Оксана КУБРАК. Вона детально окреслила концепцію проектів «Система електронного документообігу» та «Контакт-центр 15-80», направленого на впровадження сучасної та ефективної системи прийому, обробки та контролю виконання звернень (скарг) сумчан.

Також Оксана Кубрак повідомила, що у загальноосвітніх навчальних закладах Сум вже розпочато роботу над запуском проекту «Онлайн школа. Управління школою і E-learning платформа». Нагадаємо, його пілот був успішно реалізований у школах №5 та №7.

Завершується розробка регламенту «Управління проектом», який стане базовим для розробки, впровадження та моніторингу реалізації проектів Сумської міської ради в цілому.

Триває активна робота й над Стратегією розвитку міста Суми до 2027 року. Олександр Лисенко наголосив на важливості подальшої роботи над документом: «Ініціаторами всіх питань, які потрібно розглядати, мають бути люди. Вони повинні сказати, що ми маємо вкласти в фундамент стратегії, що буде її базисом, і на чому вона ґрунтуватиметься».

Нагадаємо, у 2017 року відділом «Проектний офіс» був проведений аналіз законодавства, методичних матеріалів та розроблене технічне завдання по кожному з 9 етапів розробки Стратегії розвитку міста Суми. Ознайомитись з документами можна за посиланням.