002.jpg

У Сумах триває реалізація проектів-переможців громадського (партиципаторного) бюджету.

Під час щопонеділкової апаратної наради при міському голові директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН повідомила, у 2017 році переможцями громадського (партиципаторного) бюджету було обрано 18 проектів, з них 12 локальних і шість міських, реалізація яких передбачена у поточному 2018 році.

З них наразі реалізовано наступні: фестиваль ідей «Суми Майбутнього» та «Створення STEАM-центру на базі школи № 7 ім. М. Савченка». Решта ініціатив перебуває в процесі втілення в життя.

Водночас питання реалізації минулоічного проекту щодо будівництв майданчика для баскетболу та майданчика для міні-футболу на базі дитячого парку «Казка», наразі «підвис» через ряд факторів і потребує прийняття додаткових рішень.

Разом із тим, за словами начальника управління каіптального будівництва та длрожнього господарства Віталія ШИЛОВА, із шести об’єктів, де роботи виконуватиме структурний підрозділ, по п’яти вже укладені договори, оголошено тендер, який відбудеться 1 серпня. Потому стануть до роботи, яку планують закінчити за два-три місяці.

Заслухавши інформацію, міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив своїм підлеглим: «Вже незабаром треба готуватись до проведення конкурсу в рамках громадського (партиципаторного) бюджету 2018 року. Тому нині маємо чітко знати, які роботи ми закінчимо по проектах-переможцях цьогоріч і тримати їх на контролі. Треба встигнути зробити по максимуму, доки дозволяють проводити будівельні роботи погодні умови».

Інформація про виконання проектів