003.jpg

Заступник міського голови Ольга ВОЛОШИНА, фахівці управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» та департаменту інфраструктури міста перевірили своєчасність здійснення покосу трави обслуговуючими організаціями.

Як повідомила Ольга Волошина, минулого тижня вона разом із представниками управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» оглянула місто на предмет проведення обслуговуючими організаціями покосу трави. Опісля чого керівництво останніх повідомили про те, що з понеділка, 11 червня, відбудуться відповідні перевірки, адже, на жаль, у цьому питанні є недопрацювання.

У ході першого рейду склали три адміністративні протоколи за несвоєчасний покіс на прилеглих, закріплених та прибудинкових територіях.

«У понеділок, 18 червня, ці протоколи будемо розглядати на засіданні адміністративної комісії. Тож у ЖЕКів є час виправити ситуацію та привести закріплені території до ладу», – зазначила заступник міського голови.

Посадовиця вкотре підкреслила, що організації, які надають послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, мають відповідально ставитися до своїх обов’язків і тримати прибудинкові території в порядку.

Натомість працівники управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» і надалі проводитимуть рейди-перевірки щодо сумлінного виконання підприємствами, установами та організаціями своїх обов’язків щодо покосу трави.

Нагадаємо, у відповідності до Правил благоустрою та законодавства у сфері благоустрою за неприбрану територію передбачений штраф від 850 до 1700 грн. для юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців і 340-1360 грн. для фізичних осіб.