005.jpg

В. о. міського голови Володимир ВОЙТЕНКО доручив тримати на контролі питання надання допомоги постраждалим внаслідок пожежі у будинку по проспекту М. Лушпи, 10.

Під час щопонеділкової апаратної наради 21 травня керівники профільних структурних підрозділів доповіли про те, які організаційні заходи були здійсненні для усунення наслідків пожежі та для надання допомоги постраждалим.

За словами директора департаменту інфраструктури міста Григорія ЯРЕМЕНКА, після пожежі в квартирі № 406 провели обстеження та виявили, що помешкання вигоріло повністю. Завдав вогонь шкоди і квартирам № 402 та № 407.

Наразі обслуговуюча організація замінила електропроводку у під’їзді та квартирах № 402 та № 407. Всі три квартири потребують внутрішнього ремонту.

Як повідомив начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами Григорій БРЯЗКУН, після реєстрації даного випадку поліція встановила, що ніхто не постраждав, а причиною стало замикання електропроводки. Факт підпалу не встановлено, а тому і винної особи немає. Відтак питання відшкодування втрат має вирішуватись в судовому порядку.

Що ж до вирішення питання надання матеріальної допомоги мешканцям трьох вищезазначених квартир, то тут, за словами директора департаменту соціального захисту населення Тетяни МАСІК, потрібне рішення спеціальної комісії. Її члени мають з’ясувати, чи потрібно надавати цю допомогу, на проведення яких саме робіт і в яких розмірах.

Володимир Войтенко доручив це питання тримати на контролі, допоки воно не буде вирішене остаточно.