006.jpg

Під час засідання виконавчого комітету міської ради внесли зміни до рішення «Про Регламент роботи виконавчих органів Сумської міської ради».

За словами члена виконкому Едуарда КУЧМЕНКА, необхідність внесення змін викликана потребою розмежувати питання, які можуть бути вирішені у робочому порядку, шляхом збору підписів, і ті, що потребують участі громадськості та ЗМІ.

Як зазначив член виконавчого комітету Максим ГАЛИЦЬКИЙ, дана пропозиція в цілому слушна, проте можуть виникати питання, які необхідно вирішувати в терміновому порядку. Зокрема, щодо розміщення соціальної реклами.

Отже після обговорення вирішили, що тепер виконком зможе приймати рішення в робочому порядку, в тих випадках, коли це питання пов’язані зі Службою у справах дітей, учасниками АТО та членами їх сімей, наданням субвенцій і трансферів міському бюджету, розміщенням соціальної реклами, нагородженням та похованням.

Також керуючий справами виконкому Степан ПАК запропонував змінити день проведення засідань виконавчого комітету, зокрема збирати його у другий, а не третій вівторок місяця.

«Це зв’язано з тим, що підготовка до виконавчого комітету, проведення самого виконавчого комітету і підготовка до сесій міської ради нашаровуються в часі. Тому пропоную з метою оптимізації змінити день проведення виконкому, а саме проводити не в кожен третій вівторок, а в кожен другий вівторок місяця», – зазначив він.

За такі зміни до Регламенту присутні проголосували одноголосно.