001.jpg

У четвер, 16 листопада, відбулась робоча зустріч заступника міського голови Віри МОТРЕЧКО з керівниками закладів культури Сум.

Були присутні директори і заступники шкіл естетичного виховання, представники централізованої бухгалтерії відділу культури, співробітники відділу культури та завідуючі філіями міської централізованої бібліотечної системи.

Під час зібрання учасники обговорили перспективи розвитку галузі культури.

«Суми – один із культурних центрів України з установленими традиціями та великою культурною спадщиною, багатою на визначні імена. На території міста знаходиться 236 об’єктів культурної спадщини, з яких: 19 – об’єкти археології, 116 – історії, 14 – монументального мистецтва та 87 – архітектури. А також працюють чотири дитячі музичні школи, художня школа і міська централізована бібліотечна система, що об’єднує 18 бібліотек, читачами якої є 76,7 тисяч сумчан»,– зазначила начальник відділу культури та туризму Наталія ЦИБУЛЬСЬКА.

Більш детально вона зупинилася на реалізації державної політики в галузі культури та розповіла про основні напрямки роботи структурного підрозділу, а саме: розвиток шкіл естетичного виховання дітей, розвиток бібліотечної галузі, організацію та проведення загальноміських культурно-мистецьких заходів, популяризацію туристичного потенціалу міста та охорону культурної спадщини.

Окрему увагу звернули на головні досягнення поточного року, це те, що збережено мережу закладів культури міста, відсутня заборгованість із заробітної плати по галузі, за кошти міського бюджету забезпечено належні умови функціонування закладів: покращено матеріально-технічну базу, проведено ремонтні роботи та багато іншого.

Разом з тим учасники наради переглянули відео-презентацію про здобутки в сфері культури та заслухали виступи директора музичної школи № 1 Олександра ПАЛУНА, директора дитячої художньої школи ім. М. Лисенка Олексія КУЗЬМЕНКА та заступника директора міської централізованої бібліотечної системи Олени МАРТЮШОВОЇ щодо діяльності та останніх напрацювань.

У свою чергу Віра Мотречко подякувала усім за плідну роботу у важливому секторі – гуманітарній галузі та запевнила, що керівники можуть розраховувати на повну підтримку і сприяння міської влади, адже спільні зусилля допоможуть вже в найближчому майбутньому створити багато цікавих проектів і висловила сподівання, що співпраця сприятиме промоції Сум як культурного і духовного осередку.
«Прошу звертатися, висловлювати свої думки, напрацювання, ідеї та шляхи їх реалізації. Будемо максимально допомагати, щоб і в подальшому ефективно працювати для збереження і розвитку національної культури та на благо мешканців загалом», – звернулася до присутніх заступник міського голови.