005.jpg

7 листопада у Сумах відбулася нарада, присвячена організації виконання Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу».

Провів нараду голова міської призовної комісії, заступник міського голови Максим ГАЛИЦЬКИЙ. Серед учасників – представники Сумського міського військового комісаріату, Сумського відділу Нацполіції, патрульної поліції, відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та інших структурних підрозділів міської ради.

За інформацією міського військкомату, планове завдання для м. Суми складає 105 призовників, наразі до військових частин відправлено 36 юнаків. Усього ж підлягають призову більше 3,9 тисяч сумських хлопців віком від 20 до 27 років. З них близько 2,4 тисяч ухиляються від призову та перебувають у розшуку, або ж їх місцезнаходження не встановлене.

До військового комісаріату прибуло вже 843 особи, з яких майже 600 отримали відстрочку через навчання. З тих, хто потрапив на медкомісію, були визнані придатними до служби 36, ще близько 40 осіб проходять додаткове медичне обстеження.

Серед причин такої ситуації, за інформацією військового комісаріату, є відсутність значної кількості юнаків за місцем реєстрації та їх міграція. Тож потребує активізації робота з розшуку юнаків, які ухиляються від призову. Низькою залишається власне явка призовників, а також незадовільний стан їх здоров’я.

Максим Галицький наголосив, що медична комісія працює оперативно і без затримки, також вчасно проводяться необхідні дослідження та обстеження. Відтак, головним завданням є чітка взаємодія та співпраця усіх причетних служб та підрозділів, органів влади, аби забезпечити виконання законодавства про військовий обов’язок та військову службу.

Під час наради були напрацьовані спільні заходи та дії щодо встановлення місцезнаходження сумчан призовного віку, організації роботи з молоддю, популяризації строкової служби тощо.

Нагадаємо, що осіння призовна кампанія завершується 30 листопада 2017 року.