003.jpg

Сумська міська рада звернулася до керівництва держави щодо недопущення зупинення реформи бюджетної децентралізації у 2018 році. Таке рішення було ухвалене на сесії 25 жовтня.

Народні обранці переконані, що урядовий проект головного кошторису держави на наступний рік та зміни до Бюджетного кодексу матимуть суттєві негативні наслідки для міської громади.

«З метою уникнення значних ризиків для органів місцевого самоврядування у 2018 році, враховуючи значне щорічне навантаження на місцеві бюджети, в зв’язку з продовженням тенденції делегування державних повноважень без передачі відповідного ресурсу, звертаємось з проханням не допустити прийняття проекту Держбюджету України на 2018 рік у запропонованій урядом редакції (№7000) та супровідного проекту змін до Бюджетного кодексу України (№2116)», – йдеться в документі.

У зверненні детально проаналізовані можливі додаткові витрати та розміри недоотримання коштів міським бюджетом у випадку ухвалення зазначених законопроектів, які становлять кілька сотень мільйонів гривен.

Сумські депутати сподіваються, що керівництво держави дослухається до їх зауважень та врахує у Держбюджеті та Бюджетному кодексі інтереси місцевого самоврядування. Адже реформа децентралізації в Україні є однією з найбільш успішних, дозволяючи громадам впевнено йти на шляху розвитку.