003.jpg

Представники міської влади та керівники трьох медичних закладів міста вирушили з навчальною поїздкою до Німеччини, де знайомитимуться з досвідом цієї країни щодо організацією роботи тамтешніх лікарень і впровадження в них заходів із енергоефективності.

Даний візит відбувається в рамках проекту німецького товариства з міжнародного співробітництва «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях». У рамках навчальної поїздки на тему «Управління питаннями охорони здоров’я на муніципальному рівні – управління потребами енергоефективності» сумчани відвідають Міністерство охорони здоров’я і побувають у медичних закладах Берліна і Гамбурга.

Разом із міським головою Олександром ЛИСЕНКОМ у Німеччині перебувають його перший заступник Володимир ВОЙТЕНКО, головні лікарі міської клінічної лікарні № 1 Валентина ДОМІНАС, міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди Олександр ЄМЕЦЬ, Центру первинної медико-санітарної допомоги № 3 Володимир КОТКОВ.

Як повідомив міський голова Олександр ЛИСЕНКО, сьогодні вони оглядають клінічний комплекс «Шаріте», який вважається найстарішим із традиційних медичних установ Німеччини і наразі є найбільшим шпиталем у Європі.

«Ми ставимо медицину у пріоритет, адже немає нічого ціннішого за здоров’я людини. І це дуже важливо, що у такий непростий для України час європейські партнери надають підтримку і допомогу містам України у розбудові цієї соціально значущої галузі», – зазначив Олександр Лисенко.