003.jpg

Веб-платформа «Громадський проект» для міста Суми оновлено до другої версії. Про це повідомили у Департаменті комунікацій та інформаційної політики.

Сайт для автоматизації партиципаторного бюджетування у Сумах оновлено до другої версії з минулого тижня. Обласний центр долучився до першої десятки міст в Україні, де впроваджено оновлення. Серед таких – Київ, Львів, Тернопіль, Хмельницькій, Чернігів та низка інших.

Розробник системи «SocialBoost» у новій версії веб-платформи втілив побажання міст-учасників, у тому числі й Сум, у максимально автоматизованому і зручному функціоналі.

Розширюються можливості авторів проектів та адміністраторів системи, створено функціонал для більш гнучкого її налаштування під особливості громадського бюджету кожного міста, зокрема щодо типів проектів, кількості голосів за проекти, встановлення інших фільтрів тощо. Автори отримали збільшений інструментарій для промо-кампанії власних проектів, у т. ч. із залученням додаткових ресурсів.

Так, оновлено дизайн головної сторінки сайту та відображення проектів, які можна відстежувати як за назвою, так і за номером. Крім того, проекти можна переглянути за картками або на мапі, де вони відображаються завдяки системі геокодингу. Можна додавати превью відео до проекту, попередньо завантаживши його на сторонній ресурс. Історію змін по проекту виведено відразу вже на сторінці проекту, а не в окремій вкладці. Також можливе додавання посилання на групу-підтримки проекту у Facebook, а також додавання профілю автора у Facebook, який відкривається при натисканні на ім’я автора. Для популяризації обміну досвідом, знайомств і агітації авторів проектів та всіх бажаючих на головній сторінці розміщено постер facebook-спільноти громадського бюджету міста. При подачі проекту відображається лічильник символів у додаткових полях. Можливе додавання експертної оцінки автора по проекту.

Діє універсальна реєстрація для користувача, який бажає проголосувати чи подати проект. У випадку реєстрації через BankID можливе ручне дозаповнення користувачем недостатніх даних у формі реєстрації. Удосконалено функцію перевірки користувачів-резидентів (мешканців міста).

Також більш детальною стала інформація у розділі статистика та деякий функціонал адміністративної панелі.

Нагадаємо, що Суми у 2017 р. відповідно до Меморандуму з Інститутом бюджету та соціально-економічного розвитку у рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження», що реалізується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) отримали можливість користування веб-платформою «Громадський проект», розроблену «SocialBoost». Вона дозволяє автоматизувати процес громадського бюджетування.

На реалізацію ініціатив містян у 2018 році передбачено 6 млн грн. Цьогоріч сумчани подали 66 проектів розвитку двору, мікрорайону, міста.