006.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО зустрівся із сільськими головами Ігорем ВЕРНІЧЕНКОМ (с. Стецьківка) та Юрієм ЦАПЛІЄНКОМ (с. Битиця), аби окреслити плани на майбутнє з огляду на те, що ці села можливо приєднаються до Сум.

Говорили про можливість укладання Договорів про співробітництво з тими населеними пунктами, які виявили бажання увійти до складу територіальної громади Сумської міської ради.

Олександр Лисенко наголосив, що міська влада готова співпрацювати і реалізовувати спільні проекти на основі співфінансування з населеними пунктами, які розташовані поруч із обласним центром, а багато їхніх мешканців працюють у Сумах.

Тож він попросив сільських голів Ігоря Верніченка та Юрія Цаплієнко надати всю необхідну інформацію про найбільш актуальні проблеми цих громад, які можна вирішити за рахунок коштів міського та селищного бюджетів.

Саме ці пропозиції і стануть основою для підготовки проекту Договору про співробітництво, який потому під час засідання сесії міської ради розглядатимуть депутати.

Розробити такий документ міський голова доручив департаменту фінансів, економіки та інвестицій та правовому управлінню.