0012.jpg

З нагоди Дня молоді міський голова Олександр ЛИСЕНКО нагородив сумчан, котрі внесли вагомий внесок у розвиток молодіжної культури в місті та мають активну громадянську позицію.

Грамоти міського голови та пам’ятні подарунки отримали 13 осіб. Усіх їх, за поданням відділу у справах молоді та спорту, відзначено за вагомий внесок у розвиток молодіжної культури в місті, активну громадянську позицію та з нагоди Дня молоді.

«Сьогодні ми запросили вас сюди, аби привітати з Днем молоді, який ви відзначали цими вихідними, а також спільно обговорити актуальні для молоді питання. Я розумію, що сьогодні в цій залі присутні не всі, хто хотів би прийти і порушити важливі питання. Але я відкритий до діалогу. Давайте визначати коло питань, зустрічатись і обговорювати їх», – зазначив Олександр Лисенко.

Під час неформального спілкування з молоддю він торкнувся, зокрема, питання реконструкції МЦ «Романтика». Ремонт цього об’єкта та стадіону «Авангард», зауважив очільник міста, він завжди вважав одним із головних своїх завдань на цій посаді. Молодих містян керманич Сум закликав активно долучитись до обговорення питання функціонального використання цієї будівлі.

У свою чергу засновник творчої майстерні «Артіль МІФ», ідейник фестивалю вуличного мистецтва «Харитоненко-фест» Дмитро БУЙВАЛ попросив допомоги міського голови у пошуку креслень корабля, що раніше розміщувався у дитячому парку «Казка». Голова громадської організації «Молодіжне об’єднання екстрим стайл» Кирило БУРЛАКА поцікавився у міського голови, чи готова орієнтовна програма відзначення Дня міста, а також порушив питання пришвидшення будівництва скейт-парку.

Міський голова пообіцяв, що на «круглому столі, присвяченому обговоренню питання ролі молодіжного центру «Романтика» у суспільно-громадському житті міста», що відбудеться 4 липня, молоді нададуть грунтовні роз’яснення з питань святкування Дня міста та облаштування майданчика для занять екстремальним видами спорту. Водночас Олександр Лисенко звернувся до присутніх, аби вони висували свої пропозиції, як найкраще відзначити День міста. Міська влада, зазначив він, цього року хоче зробити це у новому форматі, відійшовши від формалізму.

Також керманич міста звернувся до молоді з проханням вносити пропозиції щодо найменування скверу, який зараз облаштовують у центрі міста, та щодо місць, у яких вона вважає за необхідне першочергово облаштувати велодоріжки.

Список нагороджених