0012.jpg

Громадські слухання, призначені на 8 квітня, на яких мали обговорити проект рішення Сумської міської ради «Про Статут територіальної громади міста Суми», не відбулися.

Причина – відсутність кворуму, адже на них прийшли лише кілька представників сумської громади.

За словами голови дорадчого комітету з підготовки громадських слухань Андрія БАРАНОВА, усі пропозиції, які надходили до міської ради від мешканців нашого міста, були опрацьовані та внесені до порівняльних таблиць, відмов не було. Таких набралося дуже багато, чи не до кожної статті. Тож охочих прийти на зустріч та висловити їх особисто виявилося занадто мало. Можливо, також вплинули погодні умови та свята, коли сумчани надали перевагу особистим справам.

«Обговорення змін до «міської Конституції» тривало з жовтня минулого року. Пропозиції надавали представники підприємств, устнанов, громадських організацій, громадяни міста – усі вони були враховані та опрацьовані фахівцями правового управління та інших структурних підрозділів», - зауважив Андрій Баранов. – «Вони оприлюднені на сайті міської ради та доступні для усіх охочих».

Він також поінформував, що депутати міської ради проведуть окрему погоджувальну раду, на якій обговорлять кожну зі 114 статей проекту Статуту міста, беручи до уваги усі пропозиції, які надійшли. І вже узгоджений варіант буде розглядатися на сесії міської ради.

Додамо, що частина пропозицій сумчан сформовані за умов складної соціально-економічної ситуації у державі, і стосуються, зокрема, фінансової підтримки певних категорій містян.

Десять найбільш спірних (резонансних) пропозицій, планувалося винести на громадське обговорення, аби присутні у залі сумчани висловилися щодо них, заповнивши відповідні опитувальники.

Відтак, пропонується перенести громадські слухання з обговорення проекту рішення Сумської міської ради «Про Статут територіальної громади міста Суми» на п’ятницю, 14 квітня, о 16.30 у малій сесійній залі Будинку рад (пл. Незалежності, 2).

Нагадаємо, що громадське обговорення нового Статуту громади міста розпочалося у жовтні 2016 р. з метою приведення документу у відповідність до чинного законодавства України, вимог сьогодення і потреб територіальної громади, врахування думки сумчан.

***

14 квітня громадські слухання не відбудуться. Про дату та місце їх проведення буде повідомлено додатково.