001.jpg

У п’ятницю, 24 лютого, конкурсний комітет продовжив проведення конкурсу на визначення перевізників пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.

Як повідомив на початку засідання начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО, 23 лютого Харківський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу виконавчого комітету та скасував ухвалу Зарічного районного суду міста Суми про забезпечення адміністративного позову, якою було зупинено рішення виконавчого комітету про визначення умов проведення конкурсу. Разом із тим посадовець додав, що у Харківському апеляційному суді є апеляційна скарга на саме рішення Зарічного районного суду міста Суми про умови конкурсу і проведення конкурсу на робочий орган, розгляд якої призначено на 7 березня.

Начальник правового управління Олег ЧАЙЧЕНКО назвав ситуацію, що склалась, непростою. З одного боку, зауважив він, заборони на проведення конкурсу немає, з іншого – не можливо передбачити, яким буде рішення суду 7 березня, відтак, існують ризики для учасників конкурсу.

У разі проведення конкурсу і скасування рішення виконавчого комітету, чекає перспектива нового конкурсу. В цьому разі претенденти втратять кошти, які були спрямовані на підготовку документів, їх збір, а також не матимуть додаткових балів за попередній досвід роботи на маршруті.

Після детального обговорення та оцінки ризиків, за продовження проведення конкурсу висловилися шестеро з 10 присутніх членів конкурсного комітету.

Претенденти, які подавали документи, також визначилися з можливістю участі у засіданні.

Після цього конкурсний комітет приступив до роботи та детального вивчення пропозицій.

На конкурс надійшла 41 пропозиція. Перевізники змагаються за 32 об’єкти, які включають 39 маршрутів. На чотири – № 11, № 14, № 23, № 52 – по два претенденти. На маршрутии № 8 та № 58, що йдуть пакетом, – три претенденти.

Наштовхнувшись на спротив громадських активістів, котрі не бажали залишати приміщення, де відбувався конкурс, для того, аби члени конкурсного комітету мали змогу у закритому режимі обговорити подані пропозиції та визначити переможців, після кількагодинної суперечки члени конкурсного комітету сімома голосами вирішили провести таке обговорення в іншому приміщенні і оголосити результати у понеділок, 27 лютого, о 10:00.

***

У п'ятницю ввечері уся документація конкурсного комітету була передана на відповідальне зберігання до одного з кабінетів міської ради з обмеженим доступом.