002.jpg

Депутати міської ради у середу, 2 листопада, ухвалили звернення до Кабінету Міністрів України щодо невідкладного перегляду тарифів на житлово-комунальні послуги в місті Суми.

Протягом останнього року, зазначено у зверненні, тарифи на житлово-комунальні послуги (електричну енергію, природний газ, теплову енергію, централізоване водопостачання та водовідведення) підвищувалися втричі та досягли захмарного рівня. Більшість людей не зможуть оплатити квитанції на опалення, які вони отримають в листопаді, і країна опиниться перед прірвою кризи неплатежів.

Розуміючи складність соціально-економічної ситуації в країні, сумські обранці разом із тим висловлюють своє незадоволення державною політикою у частині встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Зокрема, вважають неприпустимим, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затверджує їх без попередніх консультацій з органами місцевого самоврядування, з Асоціацією міст України та що критичніше – без урахування реальних життєвих обставин людей.

Відтак, депутати міської ради зобов'язують Кабінет Міністрів України зупинити підвищення тарифів з 1 липня 2016 року, привести тарифи на житлово-комунальні послуги до економічно обґрунтованих, запровадити прозорі механізми тарифоутворення, заборонити енергогенеруючим компаніям виставляти авансові платежі та нараховувати пеню за несвоєчасно оплачені послуги.