0010.jpg

Члени постійної депутатської комісії з питань законності, взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та протидії корупції, місцевого самоврядування, регламенту, депутатської діяльності та етики, з питань майна комунальної власності та приватизації заслухали інформацію представників Національної поліції щодо розслідування резонансних злочинів та ситуації із забезпеченням правопорядку в місті.

Спершу депутати приділили увагу найбільш резонансним справам, серед яких підпал автомобілів, розповсюдження наркотичних засобів на території міста та продаж їх в аптеці по вул. Ярослава Мудрого, ситуації з клубом «Аніме», що розміщується по вул. Кооперативній та інші. На якій стадії знаходиться їх розгляд доповіла заступник начальника слідчого відділу Сумського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області Тетяна ЄРМОЛОВА.

Проте голова комісії Олександр ЗИМЕНКО відповідями представника правоохоронних органів залишився незадоволений, наголосивши при цьому, що жодної конкретики в них немає.

«Ми просимо вас надати відповіді на всі ці запитання вже протягом 8 місяців. Сьогодні знову ми їх не отримали. Складається враження, що це робиться навмисне», – зауважив він.

Натомість Тетяна Єрмолова відповіла, що серед поставлених їй питань були такі, які або ж заходяться поза її компетенцією, або до раніше надісланого списку не ввійшли. Щоправда на деяких справах вдалося зупинитися і більш детально та прояснити, які ж дії вчиняють правоохоронні органи для їх розкриття.

Надалі комісія заслухала звіт про стан правопорядку на території міста Суми від начальника сектору Сумського відділу поліції Миколи МАЛЬЦЕВА та інших представників силових структур.

На завершення зустрічі члени комісії дійшли висновку, що чинників, які перешкоджають продуктивній роботі правоохоронних органів дуже багато. Йдеться не лише про фаховість правоохоронців, яка часто-густо залишає бажати кращого у зв’язку із швидкоплинністю кадрів, але і про організацію роботи.

Над тим, як цього позбутися та покращити показники роботи поліції, члени комісії будуть працювати надалі спільно з правоохоронцями.