006.jpg

Звинувачення на адресу міського голови з приводу бездіяльності у справі поновлення на роботі працівників колишнього департаменту містобудування та земельних відносин начальник правого управління Олег ЧАЙЧЕНКО вважає цілком безпідставними.

У вівторок зранку звільнені працівники ледь не зірвали засідання виконавчого комітету. Аби уникнути конфронтації, міський голова Олександр Лисенко надав їм час для виступу. Представники колишнього департаменту містобудування та земельних відносин говорили на підвищених тонах і звинуватили міського голову у бездіяльності у справі поновлення на роботі працівників, які відновились через суд.

Сьогоднішній візит працівників ліквідованого департаменту на засідання виконавчого комітету Олег Чайченко розцінює як нагоду ще раз заявити про себе перед представниками ЗМІ. Керівник правового управління вкотре наголосив, що рішення про ліквідацію департаменту містобудування та земельних відносин приймали колегіально депутати міської ради, виходячи з потреби розмежувати питання земельних відносин і архітектури. Тому рішення було виважене, обґрунтоване та не виходило за рамки законодавчої площини. Нині всіма питаннями, що стосуються цього структурного підрозділу, займається ліквідаційна комісія.

Олег Чайченко повідомив, що на сьогоднішній день із 33 звільнених працівників на роботі поновились 19. Наразі готуються пропозиції про переведення їх до іншого структурного підрозділу.

Прокоментував начальник правого управління і ситуацію щодо сьогоднішніх подій в управлінні архітектури та містобудування, де начебто здійснювався тиск на головного бухгалтера управління Руслана СПІВАКОВА. За словами Олега Чайченка про це у телефонній розмові йому повідомив один із співробітників управління. Зокрема, той розповів про те, що 15-20 чоловік заважають роботі управління. П'ятеро осіб зайшли до кабінету головного бухгалтера та нікого туди не пускають. Керівник правового управління негайно повідомив про ситуацію, що склалась правоохоронцям і особисто вирушив на місце події.

Разом із працівниками патрульної поліції та начальником управління архітектури та містобудування Андрієм КРАВЦОВИМ він безперешкодно зайшов до кабінету. Тут на них вже чекали Анатолій ЖУК, Євген ДАМОВ та Віталій ГЛЯНЦЕВ та ще двоє осіб, які не є працівниками управління. Відразу після цього на адресу Андрія Кравцова від Анатолія Жука почали лунати звинувачення щодо нефахового та неправомірного керівництва управлінням.

Завдяки конструктивному діалогу конфлікт вдалось залагодити.

Олег Чайченко спростував інформацію про те, що працівники поліції склали на нього адмінпротокол за хибний виклик.