003.jpg

13 вересня відбулося розширене засідання Координаційної ради з питань громадського (партицпаторного) бюджету м. Суми.

На засідання запросили авторів низки проектів, які попередньо після експертизи посадовців отримали негативний висновок щодо можливості їх реалізації. Тож за рішенням ради від 7 вересня вирішено було провести таку зустріч, аби з'ясувати спірні питання та за можливості дати позитивну оцінку таким проектам.

З 12 запрошених на зустріч прийшли автори 9-х ініціатив містян. Кожен мав можливість представити свою проектну пропозицію, відповісти на запитання членів Координаційної ради, надати відповідні роз’яснення.

Усіх авторів уважно вислухали, до кожного проекту поставилися з найбільшою увагою, адже члени ради мали на меті зробити все можливе, аби кожна ініціатива сумчан мала право на представлення громаді та отримати у подальшому підтримку городян.

Зауважимо, що розглядали і ті проекти, автори яких не змогли прийти, і теж з аналогічним підходом.

У підсумку лише по чотирьом було підтверджено відмову:

№04 «Парк відпочинку учасників АТО» - вже розробляється проектно-кошторисна документація на «Бузкову алею»

№20 «Сквер пам’яті Олександра Ткаченка» - вже розробляється проектно-кошторисна документація на комплексний благоустрій території, пропозиції автори будуть враховані

№50 «Спорудження багатофункціонального спортивного майданчику для молоді та дітей м.Суми у центрі міста» - автор відмовився від участі

№ 70 «Затишок» - проект передбачає виконаня поточних робіт підрядних організацій та не може розглядатися у рамках громадського бюджету

По решті проектів досягнуто домовленості про їх доопрацювання авторами спільно з посадовцями протягом двох днів, аби отримати позитивний висновок у підсумку:

№15 «Комплекс активного відпочинку для дітей та молоді»

№21 «Купол бачення (Dome of Visions)»

№ 33 «Будинок мрії»

№34 «Створення прибудинкової смуги озеленення по вул. Новомістенська, буд. 23А та 23Б»

№36 «ЕКО-ПАРК» (оз. Дурова)

№58 «Облаштування скверу на перехресті вулиці Харківської та проспекту Лушпи»

№66 «Сквер імені Савченко»

Серед іншого було запропоновано зменшити кошториси, провести заміну земельних ділянок, уточнення меж тощо.

Присутні також заслухали автора проекту №64 «Алея інноваційних технологій Сумщини» щодо встановлення на вул. Соборна ІТ-лавок. Проект вже позитивно оцінений, але автор надав на прохання членів Координаційної ради роз’яснення щодо застосування та розміщення цих інноваційних об’єктів.

Тож вже наступного тижня буде остаточно визначені реєстри позитивно та негативно оцінених проектів громадського бюджету, а також механізм проведення голосування. Сумчани матимуть можливість підтримати уподобані ними проекти городян вже у жовтні.

Нагадаємо, що протягом червня до міської ради було подано 75 проектів громадського бюджету, з яких 25 за результатами експертизи структурних підрозділів отримали негативну оцінку можливості їх реалізації. Координаційна рада з цього переліку три проекти визначила як все ж таки позитивно оцінені, а з решти частину авторыв запросила на розширене засідання 13 вересня.

Протокол засідання 13.09.2016 р.