004.jpg

Співробітництво між громадами Сум та Красногорівки (Донецька область) виходить на новий рівень.

Це засвідчує Угода про партнерські стосунки та співпрацю між обома містами, яку 3 вересня підписали Сумський міський голова Олександр ЛИСЕНКО та керівник військово-цивільної адміністрації Красногорівки Олег ЛІВАНЧУК.

Встановлення партнерських стосунків на офіційному рівні відбулось у рамках відзначення 361-річчя міста Суми, на яке завітала і делегація з міста на Донеччині.

Налагодження контактів двостороннього співробітництва, як зазначається в Угоді, сприятиме зміцненню існуючих дружніх зв'язків, розвитку довгострокових відносин на основі рівноправності у взаємній користі, розширенню та поглибленню партнерських взаємин, сприятиме вирішенню соціальних, культурних, економічних та екологічних проблем наших громад.

Сторони мають намір розвивати співробітництво в галузі промисловості, сільського господарства, торгівлі, виробничого, інвестиційного та інших видів економічного співробітництва, співпрацювати та обмінюватись досвідом у сферах науки, освіти, охорони здоров'я, культури і мистецтв, розвитку туризму і спорту, екології та раціонального використання природних ресурсів, сприяти реалізації двосторонніх програм культурного обміну, встановленню та налагодженню прямих контактів у галузі культури та мистецтв, охорони навколишнього середовища, соціального захисту, обмінюватись інформацією, досвідом та фахівцями в даних сферах.

Також представники міст Суми та Красногорівка здійснюватимуть співпрацю та обмін досвідом з питань місцевого самоврядування та військово-цивільних адміністрацій, спільно братимуть участь у проектах, які стосуються загального розвитку міст, громадських та неурядових організацій, благодійних фондів та інших установ.

Нагадаємо, початок підтримки та допомоги від громади Сум жителів Красногорівки було покладено навесні цього року. Вже проведено кілька гуманітарних місій, надана допомога для забезпечення життєдіяльності міста, яке нині потерпає від наслідків діяльності терористичного угрупування «ДНР».