005.jpg

У четвер міський голова Олександр ЛИСЕНКО провів особистий прийом громадян.


Під час спілкування очільника міста з сумчанами були присутні представники структурних підрозділів. До компетенції яких належить вирішення порушених містянами питань.

Серед звернень, що цього дня надійшли від громадян, переважали ті, в яких ішлось про негаразди в оселях. Так, жителька пров. Дунайський поскаржились Олександрові Лисенку на підтоплення будинків у цьому провулку та на однойменній вулиці. Очільник Сум наказав керівникові управління капітального будівництва та дорожнього господарства опрацювати питання водовідводу по мікрорайону, підготувати пропозиції щодо розробки проекту водовідведення з залученням підприємства «Дніпрогіпроводгопс».

Із подібним питанням звернулась до посадовця й жителька буд. № 48 по вул. 1-ша Красносільська. Пошуком варіантів вирішенням її проблеми також займатиметься управління капітального будівництва та дорожнього господарства. На це має час до 5 вересня, того дня міський голова хоче почути від керівництва структурного підрозділу конкретні пропозиції з даного питання. На два інші прохання сумчанки – щодо налагодження транспортного сполучення на Басах та ремонту дороги по вул. 1-ша Красносільська – міський голова зажадав конкретних дій від керівників КП «Електроавтотранс» і управління капітального будівництва та дорожнього господарства. Першому доручено вирішити питання термінового ремонту автобусів для резерву до 1 вересня, другому – обов'язково закінчити ремонт дорожнього покриття на вулиці.

Жителі буд. № 3 по вул. Металургів попросили міського голову допомогти з капітальним ремонтом мереж холодного та гарячого водопостачання, ремонтом покрівлі, встановлення будинкового лічильника тепла, проведенням капітального ремонту прибудинкової території. За дорученням Олександра Лисенка, департамент інфраструктури міста має підготувати на сесію пропозиції щодо виділення коштів на ремонт мереж, а управління капітального будівництва та дорожнього господарства – розпочати розробку проекту по ремонту дороги для включена цього об'єкта у перелік робіт на 2017 рік.

Житель буд № 8 по вул. Ярослава Мудрого поскаржився міському голові на розміщення вбиральні та прибудову на суміжній ділянці та попросив перевірити дотримання будівних і санітарних норм. Очільник Сум доручив начальнику управління «Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю» провести обстеження даної прибудови та підготувати пропозиції щодо вирішення питання, з обов'язковим складанням санстанцією акту умов проживання.

За результатами особистого прийому міським головою громадян отримав доручення й начальник відділу, транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг. Жительки буд. № 37 по вул. Р. Атаманюка попросила Олександр Лисенко вирішити питання курсування транспорту до кладовища в районі 40-ї підстанції та щодо пільгового проїзду учнів старших класів у приватному громадському транспорті міста. Щодо першого – профільному відділу доручено підготувати проект рішення виконавчого комітету з визначення тимчасового перевізника, щодо другого – опрацювати питання.

Своє завдання має й управління архітектури та містобудування. Жителька буд № 91 по вул. Ковпака висловила очільнику Сум свою незгоду зі зведенням біля її будинку багатоповерхівки. За її зверненням спеціалісти профільного структурного підрозділу мають опрацювати дане питання та розробити детальний план території по даному мікрорайону для недопущення порушень чинного законодавства.

Вирішення всіх питань Олександр Лисенко і надалі триматиме на особистому контролі.