007.jpg

До порядку проведення конкурсів з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка з міського бюджету, внесли корективи. Відповідне рішення 16 серпня ухвалив виконавчий комітет.

Потреба скоригувати Порядок проведення таких конкурсів, що був затверджений у березні цього року, викликана вимогами урядової постанови, яка змінила відповідний типовий порядок.
Відтак департаментом комунікацій та інформаційної політики було підготовлено проект рішення виконавчого комітету.

Серед найбільш вагомих – зміни строків та етапів проведення конкурсу. Якщо раніше він оголошувався після прийняття міського бюджету на відповідний бюджетний період, відтепер - у році, що передує бюджетному періоду.

Змінено і кількість етапів його проведення. Якщо раніше їх було два (розгляд конкурсних пропозицій конкурсною комісією та їх відкритий захист), тепер додано ще один. На третьому етапі складається рейтинг конкурсних пропозицій за індивідуальними оцінками членів конкурсної комісії. Можливо також встановлення «прохідного балу» до рейтингу.

А визначення переможців відтерміновується до ухвалення бюджету на наступний рік. І лише після затвердження міського бюджету на відповідний бюджетний період, конкурсна комісія протягом 15 днів на підставі рейтингу конкурсних пропозицій та в межах передбаченого обсягу фінансування приймає рішення щодо визначення переможців конкурсу та обсягів бюджетних коштів для надання фінансової підтримки для виконання (реалізації) кожної програми (проекту, заходу). І вже далі розчинаються процедура укладення угод, реалізації проектів, їх моніторингу та звітності про виконання.

Крім того, до другого етапу не допускаються інститути громадянського суспільства, які не виконали програми за рахунок бюджетних коштів у попередньому бюджетному періоді, тоді як раніше відстежували такий негативний досвід за два відповідні періоди.

Зменшено і термін повідомлення про проведення засідання конкурсної комісії учасникам не за 5, а за 3 дні.

Також внесено ще низку змін та оновлень, як до Порядку, так і до пакету документів, що подаються на конкурс.

Звертаємо увагу, що зазначений Порядок стосується проведення таких конкурсів за будь-яким напрямком (сферою), яку визначить виконавчий комітет чи структурні підрозділи з правом юридичної особи.

Нагадаємо, що у травні у Сумах відбувся конкурс з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, у сфері роботи з дітьми та молоддю, для виконання (реалізації) яких буде надана фінансова підтримка з міського бюджету. На їх реалізацію у бюджеті міста передбачили 500 тис. грн. Конкурсна комісія визначила 20 молодіжних ініціатив, частина з яких вже успішно реалізована.

Переглянути Порядок