002.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО 16 серпня зранку провів нараду з представниками правоохоронних органів та громадських формувань щодо забезпечення в Сумах безпеки громадян і громадського порядку.

У нараді взяли участь представники міського відділу поліції, управління патрульної поліції в м. Сумах, управління СБУ в Сумській області, управління ДСНС в Сумській області, міського військового комісаріату, відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, громадських формувань, що беруть активну участь в охороні громадського порядку.

Першим присутні обговорили питання «Про забезпечення безпеки громадян, громадського порядку на території міста Суми в умовах ускладнення міждержавних відносин України та РФ, координацію дій виконавчих органів Сумської міської ради та правоохоронних органів міста, військових формувань та підрозділів ДСНС України у забезпеченні публічної безпеки та порядку».

Помічник начальника управління СБУ в Сумській області Олександр ІЛЬГОВ, нагадав, що у зв'язку із загостренням ситуації на адміністративному кордоні з АР Крим та у районі проведення антитерористичної операції СБУ прийнято рішення щодо встановлення на Сумщині та в ряді інших областей «жовтого» рівня терористичної загрози, у зв'язку з чим посилено заходи безпеки.

Як повідомили представники міського відділу поліції та управління патрульної поліції в м. Суми Дмитро ЗАРЕМБА та Олексій КАЛЮЖНИЙ, особовий склад органів правопорядку переведено на посилений варіант несення служби. Спільно вжито заходів щодо цілодобового патрулювання нарядами поліції залізничного та автомобільного вокзалів.

Інформації правоохоронців прийняли до відома. Принагідно Олександр Лисенко доручив також посилити заходи безпеки в медичних закладах та на об'єктах життєдіяльності міста, відповідним службам бути готовими до аварійно-рятувальних заходів і довести до відома сумчан порядок дій населення у разі виникнення загрози терористичного акту.

Також члени наради обговорили заходи щодо забезпечення публічної безпеки та порядку в місті на період проведення масових та урочистих заходів з нагоди 25-ї річниці Незалежності України. За підсумками розгляду будуть направлені листи до громадських формувань з тим, аби у світкові дні вони надали допомогу в охороні громадського порядку в обласному центрі, та підготовлені пам'ятки з алгоритмом дій на випадок загрози теракту.

Крім того, присутні визначились із заходами щодо матеріально-технічного забезпечення загонів оборони Сумського міського військкомату та їх участю у підтриманні правопорядку в місті.