004.jpg

В. о. міського голови Володимир Войтенко прокоментував ситуацію, що виникла з намірами зведення кафе на розі вул. Г. Кондратьєва та пров. Академічний, на газоні поруч з театром ім. Щепкіна.

За його словами, вчора відбувся виїзд до місця забудови, де нині здійснюється прокладка кабелю. До речі, сам забудовник на зустріч з представниками влади та творчого колективу театру і громадських активістів не з'явився.

«Після тривалих обговорень мною було надано вказівку управлінню «Інспекція з благоустрою м. Суми» призупинити дію дозволу на прокладку кабелю, а міська архітектурно-будівельна інспекція, відповідно до повноважень, звернулася до інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Сумській області з проханням перевірити законність будівництва на цій ділянці», – повідомив Володимир Войтенко.

Нинішня активність забудовника пояснюється тим, що днями Зарічний суд м. Сум задовольнив вимоги ПФК «СЕЙРО», яка саме й розпочала будівництво, щодо подальшого його проведення. Рішення обумовлене головним чином тим, що земельну ділянку забудовнику виділила міська рада ще у 2003 році.

«Нині ми пожинаємо плоди рішень, які приймалися міською радою ще на початку 2000-них. Дана ситуація є промовистим прикладом цього»,– зазначив Володимир Войтенко.

Міська влада категорична: в жодному разі не можна допускати забудови у рекреаційній зоні, а саме такою є ділянка біля театру.

Чекатимуть вердикту інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Сумській області, котрий має бути вже менш ніж за тиждень. У ньому визначить перелік обмежень, що унеможливлюють будівництво на цій ділянці.