005.jpg

Постійна депутатська комісія з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, регуляторної політики провела чергове засідання.

Члени комісії розглянули низку важливих питань щодо забезпечення життєдіяльності громади. Серед таких: введення в експлуатацію третьої черги полігону для ТПВ, облаштування захисних споруд на території Сумської міської ТГ, ремонт доріг тощо.

Голова постійної комісії Вадив АКПЄРОВ наголосив: «Маємо максимально зосередитись на цих питаннях, аби вже найближчим часом вони були розв’язані. Від цього залежать передусім безпека сумчан, а також комфорт у громаді».

Серед нагальних питань, детально обговорили ситуацію на полігоні. Нагадаємо, термін експлуатації двох черг закінчується у травні, тож, для завершення будівництва та введення в експлуатацію третьої черги необхідне додаткове фінансування.

Порушували й питання облаштування захисних споруд на території громади та найпростіших укриттів у школах. Начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій Шилов доповів, що наразі триває розробка проєктно-кошторисної документації. Чотири школи проходять процедуру включення їх до системи DREAM, згідно з якою надаватиметься субвенція з державного бюджету для облаштування укриттів.

Щодо ремонту доріг, за інформацією заступника директора КП «Шляхрембуд» Олександра ВЕГЕРИ, для утримування дорожньо-транспортної мережі в належному стані, необхідно провести тендерну процедуру та виділити додаткові кошти. Це дозволить виконувати середній ремонт дорожнього полотна, якого наразі потребують понад 40 вулиць обласного центру. Члени комісії також підтримали такі пропозиції одноголосно.

За результатами засідання комісія направила начальнику Сумської МВА письмові пропозиції щодо передбачення видатків бюджету Сумської міської ТГ на 2024 рік. Серед таких, зокрема, на: 

  • реконструкцію аварійного самотічного колектору діаметром 400 мм по вул. Білопільський шлях від КНС-4 до Тепличного (коригування) – 10 млн грн; 
  • поточний ремонт вулично-дорожньої мережі та штучних споруд – 73,4 млн грн та на розробку проєктно-кошторисної документації — 4 млн грн; 
  • надання фінансової підтримки КП «Чисте місто» – близько 8,3 млн грн (облаштування дороги та розвантажувального майданчика III черги полігону, рекультивацію перших двох, придбання автомобільних вагів, проєктні роботи тощо); 
  • заміну зношених і пошкоджених опор зовнішнього освітлення – 1 млн грн; 
  • реконструкцію мосту Білопільський — 2 млн грн; 
  • послуги зі здійснення заходів з облаштування інженерних загороджень та фортифікаційного обладнання – 2,7 млн грн; 
  • демонтаж частини житлового будинку по вул. Герасима Кондратьєва, пошкодженого внаслідок удару «шахеда» – 13 млн грн (розробка ПКД та орієнтовна вартість робіт з демонтажу).