005.jpg

Під час «круглого столу» за участі представників місцевої влади та сумських виробників дискутували щодо підтримки та просування місцевих брендів.

Зустріч розпочали з розповіді про Всеукраїнську економічну платформу «Зроблено в Україні», яку Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ презентував днями в Сумах.

Потому виробники представили себе та свою продукцію. Далі перейшли до заходів з підтримки владою місцевого бізнесу.

Начальник відділу торгівлі, підприємництва, промисловості та захисту прав споживачів департаменту інспекційної роботи Катерина БОЖЕНКО проінформувала про напрямки співпраці місцевої влади та бізнесу, зокрема, в межах реалізації Програми підтримки малого і середнього підприємництва Сумської МТГ. Посадовець повідомила, що цього року вдруге відбудеться конкурс стартапів (бізнес-ідей). Його переможці отримають фінансову підтримку з бюджету Сумської міської ТГ на реалізацію інноваційних бізнес-ідей. Кошторис проєкту більший, ніж торік – 350 тис. грн, але й це не остаточний обсяг.

Виробники звернулись до місцевої влади з проханням лобіювати питання пріоритетності сумського виробництва, сприяти у наданні приміщень комунальної власності, зокрема, під магазини з реалізації виробленого. Або й взагалі визначитися з можливістю відкриття єдиної крамниці, де буде представлена вироблена в Сумах різноманітна продукція.

Щодо останнього, радник начальника Сумської міської військової адміністрації Олена ФРОЛКОВА зауважила, що військова адміністрація опрацює пропозицію спільно з відповідними підрозділами міської ради.

Заступник голови Ради волонтерів при Сумській МВА Ірина СВИРИДОВА закликала сумських виробників доєднуватись до цієї спільноти, аби ще ефективніше допомагати захисникам України, разом наближаючи Перемогу.