Надрукувати
Перегляди: 587

Начальник відділу молодіжної політики Тетяна СЕНЧИЩЕВА підсумувала здобутки 2023 року у цьому напрямку.

Найперше вона зазначила, що акцент був зроблений на національно-патріотичному вихованні молоді, неформальній освіті, створенні інформаційного простору для обізнаності молоді щодо можливостей міжнародного співробітництва, популяризації здорового способу життя, розвитку учнівського та студентського самоврядування, підвищенні рівня екологічної культури, а також організації заходів, спрямованих на працевлаштування молоді. Загалом протягом 2023 року, розповіла Тетяна Сенчищева, відділ молодіжної політики та МЦ «Романтика» організували та провели 200 молодіжних заходів, участь в яких взяли 6000 молодих людей.

«Попри всі виклики сьогодення наша молодь не перестає бути активною, патріотично налаштованою, прогресивною, для неї немає нічого неможливого. Тому наше завдання допомагати її становленню на всіх етапах самореалізації та реалізації ідей», – сказала начальник відділу молодіжної політики.

Серед найяскравіших подій 2023 року Тетяна Сенчищева згадала пейнтбольні турніри, молодіжні забіги: «365 днів незламності», «Sumy Color Run», «2-ий Сумський півмарафон», Відкритий мікрофон у форматі живої бібліотеки «ЄМожливості», День першої пластової присяги, туристично-патріотичні молодіжні змагання «Свято весни», екологічні акції «Чисто – це теж перемога» та Ecoweek, дводенний форум «ПроМолодь», програми до Дня студента Stud Quest Party, проєкт «Недиванні суботи з «Романтикою» та інші.

«Ми реалізовуємо заходи у нашій сфері відповідно до потреб самої молоді, співпрацюємо з міськими, всеукраїнськими, міжнародними дитячими та молодіжними громадськими організаціями», – підкреслила начальник відділу молодіжної політики.

Підтримує відділ і проведення заходів, спрямованих на підтримку ЗСУ. Серед таких: Благодійний Забіг Святого Миколая, Благодійний Різдвяний Ярмарок та Благодійний мистецький проєкт «АРТ І ТИ». Для відзначення молоді, яка має визначні досягнення та здобутки у різних сферах суспільного життя, відбувся міський конкурс «Молодіжна еліта».