0012.jpg

Депутати міської ради затвердили Олександра ЖУРБУ заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради. 

Передувала голосуванню череда запитань до кандидата від депутатів.

Оскільки в разі обрання той опікуватиметься питання ЖКГ, обранці цікавились його баченням функціонування даної сфери та комунальних підприємств, першими кроками на посаді.

Олександр Журба чесно відповів, що наразі з проблемами міста у даній галузі достеменно не обізнаний й розбереться в усьому з часом. На зауваження депутатів щодо відсутності у кандидата програми дій, міський голова запропонував дати Олександрові Журбі двомісячний випробувальний термін й опісля заслухати його звіт за роботу в цей період. Натомість депутат Дмитро ЛАНТУШЕНКО висловився за те, аби претендент спочатку ознайомив депутатів із програмою дій, а вже потім обранці визначались із його призначенням. Втім, ця пропозиція депутата не набрала необхідної кількості голосів.

А от за призначення Олександра Журби заступником міського голови проголосували 25 обранців.

В інтерв'ю, яке Олександр Журба дав після голосування журналістам одного з місцевих телеканалів, він зазначив, що ініціатива його призначення на посаду заступника міського голови належала очільнику міста. Він її прийняв, оскільки має бажання зробити щось корисне для Сум. Для роботи має необхідний досвід.

Наступним своїм рішенням депутати включили нового заступника миіського голови до складу виконавчого комітету, де йому належить бути за посадою.

Олександр Журба народився 7 березня 1977 року в с. Нижня Сироватка. Після закінчення місцевої школи навчався у Ворожбянському ПТУ (напрямок підготовки – майстер сільського господарства), потому в Охтирському коледжі СНАУ (напрямок підготовки – експлуатація та ремонт машин і обладнання), СНАУ (напрямок підготовки – будівництво).

Трудову діяльність розпочинав робітником у ВАТ «Сумивторресурси». Потому працював водієм міжнародних перевезень негабаритних вантажів у ПП «Сумитрансекспедиція», інженером у ТОВ «СБК «Сумиводстрой». Із 2009 до 2016 роки обіймав посаду директора даного підприємства (вид діяльності – будівництво житлових та нежитлових будівель, монтаж та обслуговування зовнішніх та внутрішніх інженерних мереж). За час його керівництва було повністю оновлено парк спеціалізованої будівельної техніки та енергоефективного обладнання, яка дала можливість швидкого та якісного розв’язання питань в житлово-комунальній сфері. Із лютого нинішнього року і до останнього часу був заступником директора КП «Міськводоканал».