006.jpg

Протягом першого кварталу цього року Сумська міська рада та її виконавчий комітет прийнято 6 регуляторних актів.

Департамент фінансів, економіки та інвестицій узагальнив інформацію про стан реалізації покладених на Сумську міську раду та її виконавчі органи повноваження у здійсненні державної регуляторної політики протягом І кварталу поточного року.

Станом на 1 квітня у загальному реєстрі діючих регуляторних актів Сумської міської ради та її виконавчих органів - 71 діючий регуляторний акт (30 рішень Сумської міської ради та 41 – виконавчого комітету), які оприлюднені на офіційному сайті Сумської міської ради у розділі «Бізнесу/Регуляторна діяльність».

Згідно із затвердженим Урядом порядком підготовки пропозицій щодо удосконалення проектів регуляторних актів, які розробляються органами місцевого самоврядування, Державна регуляторна служба України надала пропозиції щодо удосконалення проєктів регуляторних актів по 2 проєктам регуляторних актів, підготовлених відповідно до Плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Сумської міської ради на 2019 рік.

Протягом звітного періоду відповідно до затверджених планів діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Сумської міської ради та її виконавчих органів на 2019 рік було прийнято 6 регуляторних актів: 1 рішення Сумської міської ради та 5 рішень виконавчого комітету Сумської міської ради.

Відповідно до статті 11 «Перегляд регуляторних актів» Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» шляхом перегляду було скасовано 1 регуляторний акт (рішення виконавчого комітету).

Відповідно до вимог статті 10 «Відстеження результативності регуляторних актів» Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» стосовно діючих регуляторних актів здійснюється базове, повторне та періодичне відстеження їх результативності. Рішенням Сумської міської ради від 18 грудня 2019 року № 6196-МР та рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 12.11.2019 № 606 затверджені плани-графіки відстеження результативності діючих регуляторних актів відповідно Сумської міської ради та її виконавчих органів на 2020 рік, якими передбачено підготовку 15 звітів про відстеження результативності діючих регуляторних актів (10 СМР, 5 ВК).

Протягом звітного періоду підготовлено та оприлюднено на сайті міської ради 4 звіти про відстеження результативності діючих регуляторних актів (3 СМР; 1 ВК).

У відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 року № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2017 року № 1100) розробниками регуляторних актів Сумської міської ради протягом звітного періоду забезпечено оприлюднення у формі відкритих даних та оновлення інформації про здійснення регуляторної діяльності на єдиному державному веб-порталі відкритих даних та на своїх веб-сайтах (https://data.gov.ua).

Питання реалізації покладених на Сумську міську раду та її виконавчих органів повноважень у здійсненні державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності залишаються на постійному контролі.

Детальніше