003.jpg

Міські обранці під час сесійного засідання 3 квітня ухвалили рішення «Про комплексні заходи захисту населення на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади під час карантину, спалахів та епідемії хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (COVID-19)».

Документ створений на основі раніше прийнятих міською комісією з питань ТЕБ і НС та виконавчим комітетом рішень.

Разом із тим, безпосередньо під час розгляду проєкту документа надійшла пропозиція доповнити його новими пунктами, що й було підтримано депутатами.
Так, рішенням депутатського корпусу рекомендується аптекам забезпечити асортимент медичних препаратів, засобів індивідуального захисту та антисептиків, які використовуються для попередження та лікування COVID-19.

Низка доповнень стосується стаціонарних хворих. Забороняється їх відвідання, особливо дітей, вагітних, роділь та породіль (передача продуктів харчування пацієнтам від близьких та рідних здійснюватиметься через медичний персонал). Відповідно до рішення буде обмежено й рух пацієнтів у медичному закладі – дозволяється пересування хворих лише з метою проведення інструментальних та лабораторних досліджень, ургентних консультацій спеціалістів і здійснення невідкладних маніпуляцій.

А от пацієнтів, які мають ознаки гострого респіраторного захворювання, лікарні прийматимуть в окремих приміщеннях із дотриманням вимог інфекційного контролю.

Враховуючи пропозицію одного з депутатів, документ також доповнили пунктами щодо проведення додаткового навчання медичного персоналу комунальних закладів охорони здоров’я з проведення інтенсивної терапії та респіраторної підтримки дихання. У свою чергу виконавчий комітет має розробити та впровадити заходи щодо заохочення медпрацівників комунальних закладів охорони здоров’я, які працюють під час спалаху та епідемії хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (COVID-19).

Сумський міський голова Олександр ЛИСЕНКО вкотре наголосив на неухильному дотриманні карантинних заходів всіма, хто проживає на території Сумської міської ОТГ чи здійснює тут господарську діяльність, адже це допоможе зупинити поширення коронавірусу, а, отже, зменшити кількість випадків інфікування.