005.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради доручив в. о начальника відділу охорони здоров’я Олені ЧУМАЧЕНКО максимально підготувати лікувальні заклади до можливого ускладнення ситуації з COVID-19.

Очільник міста наказав керівництву відділу охорони здоров’я не зволікати з закупівлями витратних матеріалів і апаратів штучної вентиляції легень, звертаючи увагу на їхню ціну та якість, а також із ремонтом лікарні № 4 і тих, що визначені для госпіталізації хворих із COVID-19.

Олена Чумаченко розповіла, що останнім часом для лікувальних закладів придбали деззасоби, рукавички, респіратори. Днями мають надійти швидкі тести (1 тис., виробництво США) і маски.

Посадовиця повідомила про те, що в Сумах наразі офіційно підтверджено два випадки захворювання на COVID-19.

Обоє хворих перебувають на лікуванні в обласній інфекційній лікарні. Стан здоров’я 19 осіб, котрі з ними контактували, – під контролем лікарів первинної ланки. Ще чотири особи мають підозри на коронавірус.

Начальник відділу «Служби 15-80» Валерій МАРЮХНА проінформував, що в неділю, 29 березня, надійшло три звернення від осіб, котрі повернулись із-за кордону (двоє з Польщі, один зі Швейцарії). Інформація щодо них передана відповідним структурам.