005.jpg

Очільник обласного центру Олександр ЛИСЕНКО в рамках робочої наради обговорив із працівниками управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми» нагальні питання діяльності структурного підрозділу та окреслив пріоритети на поточний рік.

За інформацією керівників відділів та секторів ЦНАПу, протягом 2019 року було прийнято 27000 заяв від суб’єктів господарювання та громадян, видано 28600 результатів адміністративних послуг, надано 25000 консультацій з питань видачі документів дозвільного характеру представниками дозвільних органів, адміністраторами відділу – 52300. Також за звітний період було прийнято 13458 заяв на оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон та 7186 звернень від осіб на оформлення паспорта громадянина України. Отримали паспорт громадянина України у вигляді ІD-картки 7077 осіб.

Також було внесено 2032 записи про адміністративні правопорушення до реєстру, та складено 25 протоколів про адміністративні правопорушення.

Окрім цього з 2020 року управління запровадило експрес-послугу, яка передбачає, що людина, яка в останні роки зверталась до ЦНАПу, може отримати довідку про склад сім’ї або місце реєстрації безпосередньо при зверненні. Таких довідок вже було видано у кількості 13412 штук.

«Ми працюємо згідно з делегованими повноваженнями, дотримуємось всіх посадових інструкцій. З метою доступності адміністративних послуг розширили свої територіальні підрозділи, зокрема, у 2019 році з’явилось наше відділення у Курському мікрорайоні, чому місцеві мешканці були надзвичайно раді – у книзі відгуків та пропозицій лише позитивні слова. Також ми не оминаємо увагою й маломобільні групи населення: виїжджаємо до «лежачих» людей та осіб з інвалідністю. Втім в управлінні існують й проблемні питання, які пригальмовують нашу роботу. Приміром необхідне приміщення для архівного відділу, оновлення техніки. Надто прагнемо відповідати семи ознакам належної адмінбудівлі, де розміщується ЦНАП згідно з європейською програмою U-LEAD. Наразі це п’ять пунктів із семи, не вистачає лише відповідності нормам енергоефективності та благоустрою прилеглої території», – підкреслила начальник управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми» Алла СТРИЖОВА.

Міський голова підтвердив високий професіоналізм та відмінні показники продуктивності управління, подякувавши всім працівникам.

«Сумський ЦНАП є обличчям міської ради, удосконалюється та розвивається. Бачу, що на роботу вашого структурного підрозділу нарікань немає, а нашу діяльність, як то кажуть, оцінюють по кількості скарг – чим менше, тим краще. З приводу порушених питань, над ними почнемо працювати з другого півріччя, оскільки бюджет міста на рік вже сформовано, думаю, що до цього часу будуть внесені корективи», – зауважив Олександр Лисенко.

Керманич міста запевнив, що міська рада й надалі сприятиме вдосконаленню роботи ЦНАПу з метою надання мешканцям громади якісних та своєчасних адміністративних послуг.