003.jpg

Відбулось виїзне засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою, енергозбереження, транспорту та зв’язку.

Члени комісії зібрались на КП «Електроавтотранс», аби обговорити питання, пов’язані зі складною фінансовою ситуацією на підприємстві.

Директор комунального підприємства Віталій ОДНОРОГ повідомив депутатам, що наразі підприємство має заборгованість з боку міської ради по компенсації перевезення пільгових категорій громадян в сумі 5,868 тис.

гривень.

Це не дає можливості підвищити заробітну плату водіям, придбати резервний фонд запчастин, через що на комунальному підприємстві почався відтік водіїв.

Також Віталій Однорог повідомив, що майже 27 км контактної мережі знаходяться в занедбаному стані та потребують капітального ремонту. Також необхідно відремонтувати тягову підстанцію № 1, яка знаходиться у сквері «Дружба». Також в незадовільному стані знаходиться дорожнє покриття по вул. Брянська та в районі заводу ПАТ «Сумихімпром», що призводить до постійного ремонту транспорту.

Заслухавши інформацію директора КП «Електроавтотранс», депутати рекомендували постійній комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, регуляторної політики разом з департаментом фінансів економіки та інвестицій розглянути можливість перерозподілу коштів та погашення заборгованості міської ради перед КП «Електроавтотранс» за перевезення пільгових категорій громадян; рекомендували відділу транспорту зв’язку та телекомунікаційних послуг разом з КП «Електроавтотранс» надати на розгляд постійної комісії план заходів щодо стабілізації фінансової ситуації на підприємстві, а департаменту інфраструктури міста вжити дій щодо ремонту дорожнього покриття по вул. Брянська та в районі заводу ПАТ «Сумихімпром». Відповідь постійній комісії необхідно надати до 1 серпня.

Також депутати розглянули питання, які стосуються дольової участі співвласників багатоквартирних будинків, у яких сума коштів перевищувала 30% від загальної вартості робіт, співфінансування заходів проведення капітальних ремонтів їхніх будинків та були підтримані одноголосно.