004.jpg

Депутати міської ради розглянули електронну петицію сумчанина Володимира ДВОРНИЧЕНКА щодо внесення зміни до цільової програми оновлення пасажирського транспорту 2019-2021.

У петиції автор вказав на необхідність заміни дизельних автобусів електробусами Skywell для оптимізації витрат та пониження тарифу.

Проект рішення про розгляд даної петиції містив дві редакції щодо її підтримки та не підтримки депутатами. Проте жодна з цих редакції не набрала необхідної кількості голосів міських обранців.

Та міський голова Олександр ЛИСЕНКО, зважаючи на актуальність даного питання, дав доручення керівнику вдділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергію ЯКОВЕНКУ опрацювати всі можливі варіанти придбання для міста електробусів.

«Звичайно, замінити дизельні автобуси на електробуси водночас неможливо, оскільки це дороговартісний процес. Та, якщо ми матимемо підтримку держави, самі шукатимемо можливості оновлювати міський комунальний транспорт, крокуючи в ногу з часом, то це питання буде вирішено. І головне ініціатива подібних змін повинна йти від профільного відділу», – наголосив очільник міста.