001.jpg

Під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО пояснив, як здійснюється поділ класів початкової ланки на групи при вивченні окремих навчальних дисциплін.

Підставою для цього стала озвучена Міністром освіти і науки України Лілія ГРИНЕВИЧ під час візиту до Сум інформація, що в школах міста не здійснюють поділ на групи в початковій школі для вивчення української та англійської мов.

«Ми ніколи не економили і не заощаджували на дітях! Можна піти до шкіл і подивитись, що там зроблено. Що стосується поділу класів: по-перше, у нас не поділена тільки українська мова. У нас англійська, фізкультура, інформатика поділені. Чому ми не завершили розподіл класів повністю? Тому що в 2018 році навчальний рік 2018-2019 не був врахований у формулі розподіл класів. Його врахували тільки в 2019-2020 навчальний рік, і з 1 вересня 2019 року ми це зробимо 100%, – акцентував Олександр Лисенко. – Крім того, є наказ Міністерства на навчальний рік, в якому зазначено, що необов’язково ділити класи. Моя пропозиція: написати на наступний рік – обов’язковий поділ класів початкової ланки. Я хотів це сказати Міністру. І початкову школу поділити 100%».

Очільник Сум зазначив, що на зустрічі з Міністром освіти і науки України була присутня начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО, та з невідомих причин, їй не надали слово, аби вона повідомила достовірну інформацію Міністру із зазначеного питання.

«Вважаю, що Міністру надали невірну інформацію, і той, хто її надав, – політично заангажований», – наголосив міський голова.